Prosječna cijena kvadrata stana u Šibeniku porasla za 4,89 %

Prema podacima Njuškala na uzorku od 159 oglasa prodaje stanova u Šibeniku, cijene u odnosu na isto razdoblje 2017. godine bilježe rast za 4,89 %.

Prosječna cijena stana u rujnu 2018. godine iznosila je 1.460 eura po metru četvornom, a u istom razdoblju lani iznosila je 1.342 eura. Najskuplji kvadrat očekivano ima centar grada. Tu je ujedno i najveća ponuda. Prosječna cijena centralne lokacije iznosi 1.683 eura, što je za 179 eura više nego lani. Treba uzeti u obzir da je većina stanova u centru grada spremna za kompletnu adaptaciju, što cijenu za renovirani stan dovodi i do 2.000 eura po četvornom metru.

Valja naglasiti i podatak da je u Šibeniku, u odnosu na isto razdoblje prošle godine u ponudi bilo 40 stanova više. Nastavlja se trend potražnje stanova i sve manji broj prodavatelja što je uvelike povećalo rast cijena stanova, posebno u većim sredinama.

Isti je slučaj i kod najma stanova gdje je potražnja porasla u nedogled, dok je vrlo malo najmodavaca koji nude mogućnost dugoročnog najma, što stanarinu gotovo izjednačava s plaćanjem rate kredita za kupnju istog takvog stana.

Podijeli